Wie is Laura?

Tekstschrijver, vertaler en journalist

Laura Roling is een jonge tekstschrijver, vertaler en journalist met een frisse blik én een brede ontwikkeling. Ze woont sinds haar studietijd met veel plezier in Amsterdam, waar ze volop van de eindeloze diversiteit van de stad geniet.

Journalist en redacteur Laura Roling

Aan de Universiteit van Amsterdam heeft ze haar bachelor Griekse en Latijnse Taal en Cultuur een vervolg gegeven binnen de onderzoeksmaster Literary Studies (Letterkunde), gevolgd door een promotietraject. Tevens volgde ze de minor Nederlandse letterkunde en rondde de bachelor en master Engelse Taal en Cultuur met succes af.

Momenteel is Laura actief bezig met haar Duitse taalvaardigheid bij het Goethe Institut, waar ze na het afronden van cursussen op de niveaus B1 en B2 momenteel een cursus op niveau C1 volgt.

In haar studententijd kwam Laura in aanraking met opera, een kunstvorm die haar sindsdien niet meer losgelaten heeft. Al bijna 4 jaar zet Laura zich in voor de Vrienden van de Nationale Opera, en met name voor Fidelio, de jongerenafdeling die als doel heeft jongeren tot 30 jaar enthousiast te maken voor opera en als publiek te binden.

Voor recente voorbeelden van Laura’s werk, zie haar portfolio.